Veld Architects transforms blacksmith's workshop into home extension in Belgium

May 28, 2019

Veld Architects has transformed a former blacksmith’s workshop into a home extension in Belgium. The firm has managed to maintain the building’s distinctive characters even after extending the living area. The interiors have been covered with white lime wash. It is a technique that has been traditionally used for farm buildings. The whitewash is keeping the materiality of the structure intact, thus creating a neutral and minimal background for the owners to inhabit. Its exteriors have been clad in black zinc panels, thus creating a structure that would sit unobtrusively in the landscape. Previously, the workshop had three rooms. Now, these rooms have been transformed into a single large living space with former doorways that connects to the existing house.



Stay tuned with us for more such stylish trends, news, and home interior updates, only on www.cwinteriors.in and our social media platforms!

Don’t forget to subscribe to our newsletter for weekly tips, tricks and stunning interior work from all over! Subscribe HERE.

Stay Golden!

Have input for this story? Write to us on editorial@cwinteriors.in