A Blast from the Past

Dec 12, 2017

The villa was built in the ’90s. Its floor plan presents very particular proportions: a 15 metres long entrance hall which leads inside the house and a linear perspective view opening up to the garden.

outside-1

The parcel shape is a narrow rectangle and one facade, which is built straight on the very limits of the plot, is blind.The kitchen was very dark due to a steel wall which separated the entrance from the garden, shutting out natural light. The bathrooms were not functional and dim too. The project goal was to improve the entering of the daylight by emphasizing the perspective from the entrance hall towards the garden.

inside-1

The entire house was redesigned: two bathrooms were created, connected by a translucent window. The kitchen is now an important part of the house, directly connected to the garden life. It is the link between the indoor and the outdoor space.

inside-3


Wandering around the house has become really pleasant: a green wallpaper in the long entrance hall reflects the nature outside on its graphic pattern. Linda, Philippe and their three children can now fully enjoy the garden: which was the main inspiration and the central part of the design.



Stay tuned with us for more such stylish trends, news, and home interior updates, only on www.cwinteriors.in and our social media platforms!

Don’t forget to subscribe to our newsletter for weekly tips, tricks and stunning interior work from all over! Subscribe HERE.

Stay Golden!

Have input for this story? Write to us on editorial@cwinteriors.in


Previous

Colour Parade